Πρωτόγνωρη έρευνα για σχολικά κτίρια και εξοπλισμό από τον Ανεξάρτητο Σύμβουλο Δημοτ. Κοινότητας Ελευσίνας Γιώργο Σοφικίτη

DSC00616Για 2η συνεχή χρονιά ο Ανεξάρτητος -πλέον- Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας Γιώργος Σοφικίτης,  ύστερα από διεξοδική έρευνα, συνέταξε και παρέδωσε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας, το Δήμο και τη Σχολική Κοινότητα την  Έκθεση των αποτελεσμάτων της καταγραφής των αναγκών και προβλημάτων των σχολικών μονάδων της Ελευσίνας.

Η εξαντλητική Έκθεση που συνοδεύεται από φωτογραφική τεκμηρίωση και διατύπωση προτάσεων αγγίζει τα όρια της απογραφής. Αποτελεί μια βάση δεδομένων για την άσκηση σοβαρής Δημοτικής πολιτικής στον τομέα της συντήρησης, αλλά και της κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων με ορθολογικό τρόπο.

Στο περιεχόμενο της Έκθεσης, γίνεται διεξοδική αναφορά  των ευρημάτων  κάθε Σχολικής Μονάδας, των μειζόνων εργασιών που εκτελέστηκαν σε αυτές, καθώς και συγκριτική παραβολή της εικόνας τους σε σχέση με την πρώτη έκθεση του 2011. Παράλληλα, γίνονται προτάσεις, τόσο ως προς την αντιμετώπιση, όσο και ως προς την ιεράρχηση αποκατάστασης των διαφόρων προβλημάτων.  Η δομή της αναφοράς για κάθε Σχολική Μονάδα είναι τέτοια, που επιτρέπει την εύκολη ταξινόμηση ανά τομέα (Υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κλπ) και περιλαμβάνει ιδιαίτερη καταγραφή των επικινδύνων στοιχείων. Όπως προκύπτει μέσα από την έκθεση, υπάρχουν σοβαρές παρατηρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την υγρασία (τοίχοι, στεγανώσεις) τις ελλείψεις σε σχολική στέγη, τους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και της γενικότερης οργάνωσης του τομέα συντήρησης των Σχολικών Μονάδων.

Από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας εκφράζεται η ευχή όπως το  «εργαλείο» αυτό να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα από όλους τους εμπλεκομένους. Ειδικότερα, εκφράστηκε η ελπίδα, η δεύτερη έκθεση να έχει καλύτερη τύχη από την πρώτη η οποία έτυχε πλήρους απαξίωσης!

563590_128726763979644_283096702_nΗ έρευνα, αυτή καθ’αυτή, αποτελεί πρωτόγνωρη πράξη. Εδώ ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας υποκαθιστά με επάρκεια μια ολόκληρη Δημοτική υπηρεσία, που δυστυχώς δεν υφίσταται! Ο μεγαλύτερος έπαινος θα είναι η αξιοποίησή της από το Δήμο, και τη Σχολική Κοινότητα που οφείλει να τροφοδοτεί συνεχώς την βάση δεδομένων με νεώτερα στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και η επέκτασή της στα σχολικά κτίρια της Μαγούλας σε συνεργασία με το αντίστοιχο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας. Πιο φιλόδοξα: ο καθορισμός αρμόδιας εντεταλμένης υπηρεσίας του Δήμου για την καθημερινή ενημέρωση της βάσης δεδομένων καθώς και για την σύνταξη ετήσιας έκθεσης προόδου αποτελεί την αναγκαία ενέργεια ενσωμάτωσης της διαδικασίας αυτής στις Δημοτικές λειτουργίες.

Δείτε ΕΔΩ την Έκθεση Αποτελεσμάτων. Για το πλήρες υλικό της Έρευνας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον κ.  Σοφικίτη Γιώργο (Email: [email protected])

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

photo2

Παραμένει «ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΗ» η Πλατεία Ηρώων!

Με πολιτική απόφαση έσπευσαν άρον – άρον οι Δημοτικοί μας άρχοντες, να σκεπάσουν το όρυγμα που είχε αρχίσει να διανοίγεται για την υπογειοποίηση των εναέριων ...

photo1 800x533 1

ΤΙΤΑΝ: νέος γύρος στρεβλής ανάπτυξης;

Το 2010 με πομπώδη τρόπο η εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ εξήγγειλε σειρά μεγάλων έργων ανάπλασης των χώρων των εγκαταστάσεών της στην Ελευσίνα με στόχο την «περαιτέρω ...