ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: έμεινε μόνη της η Δημοτική Αρχή…

ATT6002767nΣχεδόν μόνη της έμεινε η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας στη  νεοσύστατη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου. Στη χθεσινοβραδινή (16/4) συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου συζητήθηκε -εκτάκτως- η καταγγελία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,  σύμφωνα με την οποία 2 μέλη της  ορίστηκαν εν αγνοία της, μέλη στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου! Ύστερα από έντονη συζήτηση, το Δημ. Συμβούλιο, τροποποιώντας πρόσφατη απόφασή του, προέβη σε αναγκαστική επανόρθωση.

Έτσι, κανένας απ’ τους αγωνιζόμενους για το περιβάλλον φορέας της πόλης δεν δέχεται να συμμετάσχει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου, στην οποία συμμετέχει μόνο ένας (κ. Κοντούλης) από τους 9 Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Η στάση των φορέων είναι αποτέλεσμα της έντονης δυσαρέσκειάς τους προς την ακολουθούμενη περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου: σιωπηρή ανοχή των ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, ανοχή στην φόρτωση τοξικών και επικινδύνων αποβλήτων διυλιστηρίων στο λιμάνι της Ελευσίνας, σκανδαλώδης έκδοση οικοδομικής άδειας για λογαριασμό του JUMBO σε προοριζόμενο από την πολεοδομική μελέτη χώρο πρασίνου, άφεση αμαρτιών στο ρυπογόνο παρελθόν της βαριάς βιομηχανίας, χορηγική εξάρτηση του Δήμου από τους ρυπαντές της πόλης, επίδειξη ευτελούς λαϊκισμού με απροκάλυπτη σύνδεση της ανεργίας με την περιβαλλοντική προστασία,  προσπορισμός πελατειακών ωφελημάτων από την οικονομικοπολιτική ισχύ των μεγάλων δραστηριοτήτων της πόλης, έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης, πρακτικής και διεκδικητικού πνεύματος κ.α

Η γενικότερη δυσαρέσκεια, κυρίως για την στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των ρυπαντικών επεισοδίων της ΠΕΤΡΟΛΑ,  επιχειρήθηκε να επιμεριστεί σε όλους μέσω της πρότασης για σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ένα μόλις χρόνο πριν την λήξη της θητείας της Δημ. Αρχής!

«Δε γίνεται να συνδιαμορφώσουμε μια ήδη χαραγμένη από την ίδια την Δημ. Αρχή πολιτική, ούτε να διαχειριστούμε συλλογικά τις επιπτώσεις της. Εξάλλου τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Όλη η ευθύνη δική τους!» είχε επισημάνει έγκαιρα(14/2) η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της αλλά και καταγγελία της προς το Δημοτικό Συμβούλιο η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Είναι προφανές ότι μια τέτοια Επιτροπή Περιβάλλοντος (…) αποσκοπεί στον καθησυχασμό της κοινής γνώμης και στην δημιουργία δεξαμενής για άντληση περιβαλλοντικών δαφνών στο κεφάλι των δημοτικών συμβούλων που θα επικαθήσουν, όμως, ως αγκάθια στα κεφάλια των κατοίκων αυτής της πόλης.»

Διαβάστε την Καταγγελία και την Ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιστροφής του σε βάρος της κλίματος, η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει το τελευταίο δίμηνο «υπερβάλλοντα» ζήλο, αποσκοπώντας να φορέσει φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο: αποστέλλει βροχηδόν «ανώδυνες» επιστολές προς τα ΕΛΠΕ, προς το ΤΙΤΑΝ, προς  τις Αρχές κ.α τις οποίες τώρα πλέον δημοσιοποιεί, υιοθετεί οποιαδήποτε πρόταση γίνεται, ακόμα κι αν δεν απευθύνεται σ’ αυτήν, επιχειρεί να προσεγγίσει όλες τις σε βάρος της «εστίες κριτικής» εκμυστηρευόμενη ακόμα και τις εσωτερικές της αντιθέσεις… Επιχειρεί -δηλαδή- να πάρει την αλήθεια μας και να την κάνει ψέμα… Έτσι όμως χάνει κάθε ίχνος σοβαρότητας και καθίσταται περισσότερο επικίνδυνη για τα συμφέροντα της πόλης.

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...