SOS! Λεηλατείται ο «ΚΡΟΝΟΣ»!

DSC_0045nΛεηλασίες κάθε είδους συμβαίνουν στον «ΚΡΟΝΟ» τις τελευταίες ημέρες καθώς το ανενεργό εργοστάσιο -όλως περιέργως- αφέθηκε αφύλαχτο!

Οι πληροφορίες περιήλθαν στην ECOELEUSIS σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου το μεσημέρι, ύστερα από καταγγελία της MONUMENTA, φορέα που δραστηριοποιείται για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Οι κάθε είδους λεηλασίες (μεταλλικών στοιχείων, ακόμη και αρχειακού υλικού) διαπιστώθηκαν και από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι το ανενεργό εργοστάσιο του «Κρόνου» στην Ελευσίνα αποτελεί αρχιτεκτονικό σύνολο με κηρυγμένα διατηρητέα κτίσματα. Για την διατήρησή του και την ένταξή του στις λειτουργίες της πόλης ως πόλου αναψυχής και πολιτισμού έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πολλούς φορείς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική πολεοδομική μελέτη.

Με κατεπείγουσα επιστολή της η ΕCOELEUSIS ενημέρωσε ήδη την Λιμενική Αρχή, την Αστυνομική Αρχή, το Δήμο αλλά και τους φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται ζωηρά για την διάσωση του «ΚΡΟΝΟΥ».

Οι φωτογραφίες που μας απέστειλε η MONUMENTA αποτελούν τεκμήρια της λεηλασίας που γίνεται.

DSC_0031n

 DSC_0022n

 

DSC_0024n

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...