ΟΛΕ: Έκανε κι η Ελευσίνα …Παγοδρόμιο!

DSCF0569Όταν τον Ιούλιο του 2011 ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας) κατεδάφιζε τα κτίσματα εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, στο τέλος της οδού Νικολαΐδου, μαζί με τα συντρίμμια της πρώην καφετέριας «Φονιάς» (που είχε καταστραφεί παντελώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2010), ικανοποιούσε ένα πάγιο αίτημα όλων των αγωνιζόμενων φορέων και πολιτών για την ανάπλαση ενός κρίσιμου τμήματος του θαλάσσιου μετώπου της πόλης. Είχε την κοινωνία με το μέρος του.  Άνοιγε ένα παράθυρο στον Κόλπο…

Ενάμιση χρόνο μετά, κι ενώ η τοπική κοινωνία περίμενε με ενδιαφέρον την μελέτη ανάπλασης του συγκεκριμένου σημείου για την απόδοσή του σε κοινόχρηστες λειτουργίες, ο ίδιος ο ΟΛΕ, με μια ακατανόητη και περίεργη απόφασή του, κλείνει το παράθυρο  και …χάνει την αγωνιζόμενη κοινωνία!

Ύστερα από εισήγηση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του ΟΛΕ κ. Ι. Κριεκούκη, το Δ.Σ του ΟΛΕ, στις 12 Δεκεμβρίου, παραχώρησε για χρονικό διάστημα 13 μηνών, έναντι μηνιαίου ανταλλάγματος 375 €, τον προσωρινά διαμορφωμένο χώρο ενός στρέμματος στην εταιρεία  Barcode Communications Ltd  «προκειμένου –αυτή – να τοποθετήσει πίστα πατινάζ, roller, skating και διάφορα άλλα διαδραστικά παιχνίδια, όλα λυόμενου χαρακτήρα»: ήδη, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ο …καραγκιόζ μπερντές  με παγοδρόμιο στήθηκε!

Χρειάστηκε η έγγραφη αναφορά (19/12) προς το Λιμεναρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής και την Πολεοδομία Ελευσίνας της ECOELEUSIS για να διαταχθεί Διακοπή Εργασιών, έως ότου ο ΟΛΕ προσκομίσει στην Λιμενική Αρχή τις απαραίτητες εγκρίσεις για την άσκηση της εν λόγω δραστηριότητας -«εγκατάσταση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων»- της εταιρείας. Καθώς η τεθείσα προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 28/12/12 όλα είναι πιθανά… Από την οριστική παύση των εργασιών έως και την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης ως «καθόλα νόμιμης»,  για τουλάχιστον 13 μήνες, αφού ουδέν μονιμότερο του προσωρινού….

Δικαίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – στα οποία αναδείχτηκε το θέμα –  βοούν χλευαστικά : «Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι… », «Το Θριάσιο δε θα πεθάνει- η Περσεφόνη ξύπνησε και θέλει πατινάζ να κάνει!!», «Α, ρε δόξες η Ελευσίνα!…», «Παγοδρόμιο, κάτι που έλειπε από την Ελευσίνα!», «Αντικαταθλιπτικό παγοδρόμιο!», «Έκανε κι η Ελευσίνα … Παγοδρόμιο!» κ.α

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΛΕ, υπό οποιαδήποτε Διοίκηση, λαμβάνει δυσμενείς αποφάσεις που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης (νότια της οδού Δραγούμη) ερήμην του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, η απόφαση για το Παγοδρόμιο δεν είναι η χειρότερη. Η αλαζονική συμπεριφορά του ΟΛΕ εκδηλώνεται ακόμα και με επιδεικτική απουσία των εκπροσώπων του από τα Δημοτικά Συμβούλια στα οποία συζητούνται θέματα που προκαλούνται από  αποφάσεις του.

Η οριοθέτηση των σχέσεων Δήμου και ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς), στον οποίο εντάσσεται οσονούπω ο ΟΛΕ, θα αποτελέσει το μέγα ζητούμενο και εστία μεγάλων τριβών τα αμέσως προσεχή χρόνια. Η απαίτηση σεβασμού προς την πόλη από τους διαχειριστές της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα δεν μπορεί να προβληθεί από μια Δημοτική Αρχή που δεν την «αισθάνονται» τα συμφέροντα, που δεν έχει καταστήσει σαφές ότι η μη λήψη της γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αποτελεί casus  belli.

Δικαίως οι αγωνιζόμενοι πολίτες δεν εμπιστεύονται την ανακόλουθη στάση της Δημοτικής Αρχής που σπεύδει τώρα να πλειοδοτήσει σε λεκτική επαναστατικότητα και …«εξτρεμισμό» για τα ασήμαντα, ενώ στο λίαν πρόσφατο παρελθόν, επικαλέστηκε την «νομιμότητα» που σήμερα επικαλείται ο ΟΛΕ, για να υπερασπιστεί  τη διακίνηση τοξικών λασπών του διυλιστηρίου από το Λιμάνι και  για να εκδώσει οικοδομικές άδειες για την εγκατάσταση του JUMBO εκεί που 2 πολεοδομικά διατάγματα το απαγόρευαν.  Εν τέλει, το να έχεις καταπιεί την γλώσσα σου για  τους χιλιάδες τόνους καπνού του διυλιστηρίου και να καλείς τους πολίτες – και μάλιστα στα μουλωχτά – σε κινητοποίηση για να …διώξουν έναν λυόμενο καραγκιόζ μπερντέ αποτελεί ευτελή απόπειρα ξεπλύματος ντροπής,  κουτοπόνηρη πράξη, χειρότερη από την ανόητη πράξη του ΟΛΕ!

  100_1744  100_1971

100_1971    DSCF0564

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Επιστολή στους Συμβούλους και στον Δήμαρχο.

Ναι, ακόμα και σήμερα! Οι προσεχείς ημέρες είναι κρίσιμες για όσα σχέδια εξυφαίνονται τώρα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το παράκτιο μέτωπο της πόλης, ...

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...